Båtlivsdrömmar – en ny personlig serie hos Hjertmans om att älska båtlivet

Kanske står det även på din önskelista att båtlivet ska få ta lite mer plats i livet framåt. Men det är ju inte alltid så lätt att få till kan tyckas, eller, hur svårt är det egentligen? Det går helt klart komma långt, trots att oddsen verkar vara emot.

Båtlivsdrömmar är en ny serie hos Hjertmans om att våga satsa på det båtlivet man drömmer om, även om vägen dit inte är solklar. Vi får följa Jeanette i en genuin och personlig berättelse där hon delar sina egna erfarenheter och reflektioner från att leva båtlivet och framför allt – vägen dit. Spikrak var den inte. Första gången på en båt var hon säker på att segling inte var något för henne.

Segling och båtar var verkligen inte love at first sight för mig, och faktiskt likadant med båten jag köpte. Dessutom lärde jag mig snabbt att mycket kan gå fel och emellanåt kändes det faktiskt lite hopplöst.

Men med över 6000 sjömil på två år i en liten båt och utan stor budget har hon redan inspirerat många och helt klart visat att man kan ändra sig. Kanske har du redan sett några av hennes filmer på Youtube med båten Tilda? Nu ger vi dig chansen att följa med mer på djupet i beslut, planering och tankegångar.

Även den redan som följt mig på Youtube kommer få nya insikter om hur det är att gå från att bara drömma om båtlivet till att leva drömmen ombord ute i världen. I den här serien kommer jag berätta om allt från drömmar, planering och omplanering, tvivel, utmaningar, lärdomar och såklart en del reseskildringar. 

 

I serien berättar Jeanette om hur hon fängslades av båtlivet och hur hon hittade sitt sätt att förverkliga det, där både slump och målmedvetenhet spelade in.

Med det här samarbetet hoppas vi inspirera ännu mer till båtlivet!